ریشه اعتیاد به پورنوگرافی با تماشای فیلمها و صحنههای مبتذل جنسی در فرد شروع به شکل گیری کرده و به تدریج گسترش مییابد. متأسفانه در طی چند سال اخیر با توجه به پیشرفت تکنولوژی در زمینههای مختلف، ساخت این گونه از فیلمها و همچنین تمایل جوانان به تماشای آنها به شدت روبه افزایش است. تماشای فیلمهای پورن میتواند زندگی فردی و اجتماعی شخص را به شدت تحت تاثیر قرار داده و علاوه بر این، یک نوع اعتیاد اجباری را در فرد ایجاد نماید. محتوای پورنوگرافی ممکن است به شیوههای مختلفی مانند کتاب، مجله، اینترنت و فیلم در دسترس جوانان قرار گیرد. بیماریهایی همچون افسردگی، انزوای اجتماعی، از دست دادن انگیزه و کاهش انگیزه نسبت به کار کردن از جمله عوارض منفی اعتیاد به فیلم های پورنوگرافی محسوب میشوند. با آگاهی از عوارض مخرب این نوع اعتیاد میتوانید گامی در جهت ترک آن بردارید.
منبع : اعتیاد به پورنوگرافی
پورنوگرافی چیست؟
پورنوگرافی یک لغت یونانی بوده و و از دو کلمه «پورن » و «گرافو »تشکیل میشود. پورن به معنای روسپی بوده و گرافی نیز به معنای نگارش است. بنابراین لغت پورنوگرافی به معنی روسپی نگاری میباشد. برای پورنوگرافی تعاریف متعدی ذکر شده که مهمترین تعاریف آن را میتوان به استفاده بیش از حد از مواد پورنوگرافی اشاره نمود. امروزه با توجه به گسترش رسانههای صوتی و تصویری و همچنین شکوفایی و رشد این رسانهها، تولید و ترویج محتوای پورنوگرافی با افزایش چشمگیری مواجه شده است.
متاسفانه اعتیاد به پورنوگرافی، بیشتر افراد نوپا و جوان جامعه را مورد هدف قرار داده و زندگی آنها را با چالشی گسترده روبه رو میکند. تحقیقات نشان داده افرادی که به محتوای پورنوگرافی اعتیاد دارند، در آینده به روابط جنسی خطرناک از جمله سادیسم (آزار جنسی دیگران)، مازوخیسم (کسب لذت در آزار دیگران)، رابطه جنسی با حیوانات و روابط جنسی گروهی روی میآورند. برای کسب اطلاعات در زمینه اختلالات جنسی کلیک کنید.
علل گرایش افراد به پورنوگرافی
خود ارضایی و همچنین عدم برقراری رابطه با دیگران، از مهم ترین دلایل گرایش جوانان به سوی محتوای پورنوگرافی است. بسیاری از افراد از آنجایی که در زندگی شخصی و اجتماعی خود نمیتوانند به فانتزیهایشان دسترسی داشته باشند، برای تامین نیاز جنسی خود به تماشای صحنهها و فیلمهای شهوت انگیز روی میآورند. در واقع این گونه از افراد این فیلمها را به عنوان جایگزین انتخاب کرده و به تدریج و به صورت ناخودآگاه به آن اعتیاد پیدا میکنند. بر اساس تحقیقات و مطالعات صورت گرفته در این زمینه، در حدود ۶ درصد از افرادی که اقدام به تماشای محتوای پورن کردهاند، علائم اعتیاد به پورنوگرافی مشاهده شده است.
مراحل اعتیاد به پورنوگرافی
اعتیاد به پورنوگرافی به تدریج رخ میدهد و ۵ مرحله دارد که مواردی مانند مواجهه، اعتیاد، افزایش، حساسیت زدایی و عمل از جمله مراحل اعتیاد به پورنوگرافی هستند.
مرحله اول (مواجهه)
در این مرحله فرد برای اولین بار چنین صحنههایی را مشاهده میکند. در واقع افرادی که در حال حاضر به فیلمها و محتواهای پورن علاقه مند هستند از سنین کم اقدام به تماشای این فیلمها نمودهاند.
مرحله دوم (اعتیاد )
در این مرحله از اعتیاد، فرد در شرایطی قرار دارد که نمیتواند از دیدن چنین فیلمهایی چشم پوشی کندو میل شدیدی فرد را وادار به تماشا کردن این محتوا میکند.
مرحله سوم (افزایش)
در این مرحله بیمار کنترل خود را از دست داده و میزان اعتیاد او روز به روز افزایش پیدا میکند. به طوری که هر روز ساعات بیشتری را به تماشا میگذارند.
مرحله چهارم (حساسیت زدایی)
در این مرحله از اعتیاد به پورنوگرافی، فرد دیگر مثل گذشته با تماشای فیلمها و تصاویر مستهجن تحریک نمیشود و سعی میکند میزان تماشای خود را افزایش دهد. اما در واقع فرد دیگر نمیتواند لذت دفعات اولیه را تجربه کند. در این مرحله فرد برای فراهم کردن نیاز خود، اقدام به استفاده از مواد پورنوگرافی میکند.
مرحله پنجم (مرحله عمل)
در این مرحله اعتیاد شخص به شدت افزایش یافته و دیگر تماشای پورنوگرافی نمیتواند او را تحریک کند. بنابراین فرد رسما به اعمال پورنوگرافیک روی میآورد.
عوارض منفی اعتیاد به پورنوگرافی
اعتیاد به پورنوگرافی همانند اعتیاد به مواد مخدر، میتواند اثرات ویرانگر و پیامدهای جبران ناپذیری را برای زندگی شخصی و اجتماعی فرد به دنبال داشته باشد. به طوری که ممکن است فرد برای به دست آوردن چنین فیلمهایی، هزینههای زیادی پرداخت کرده و حتی در محل کار هم اقدام به تماشای پورنوگرافی کند. در نتیجه فرد انگیزه و علاقه خود نسبت به آینده کاری و مسئولیتهای شغلی را از دست میدهد.
اگر اعتیاد این افراد درمان نشود، ممکن است تا جایی پیشرفت کند که شخص برای تامین نیاز جنسی خود، به روابط نامتعارف جنسی روی آورده و بیماریهای مختلفی را برای خود رقم بزند. همچنین تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نشان میدهد که استفاده از مواد پورنوگرافی میتواند تاثیرات سمی بر روی مغز داشته باشد. بنابراین با توجه به جنبههای منفی این نوع اعتیاد نمیتوان از عوارض ویرانگر آن چشم پوشی کرد. پس بهتر است چنین شخصی هر چه سریعتر برای درمان اقدام نماید. برای کسب اطلاع در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید.
درمان اعتیاد به پورنوگرافی
افرادی که به پورنوگرافی اعتیاد دارند، میتوانند با استفاده از تکنیکها و راهکارهای مناسب از این بلای خانمان سوز رهایی یابند. در واقع ترک کردن این نوع اعتیاد به اراده قوی و رضایت خود فرد بستگی دارد. با رعایت نکات زیر میتوانید اعتیاد خود را به تدریج ترک نمایید:
1. در وهله اول سعی کنید به یک متخصص و روانشناس مراجعه نمایید. چرا که روانشناس راهکارهای مختلفی برای مهار اضطراب، افسردگی و خشم ناشی از تماشای پورنوگرافی به شما ارائه میدهد.
2. عوارض منفی و مثبت پورنوگرافی را بر روی یک کاغذ یادداشت کرده و روزانه آنها با خود مرور کنید.
3. بهتر است فعالیت اجتماعی خود را افزایش داده و بیشتر در جمعهای خانوادگی و دوستانه شرکت کنید.
4. از عواملی که احساس میکنید شما را به سمت پورنوگرافی سوق میدهد، دوری کنید.
5. سعی کنید از قرار گرفتن در موقعیتهایی که مواد پورنوگرافی در آن وجود دارد بپرهیزید.
6. درمان این نوع اعتیاد با در نظر گرفتن سه اصل مهم و اساسی مانند روان درمانی، رفتار درمانی و دارودرمانی امکان پذیر است.
با دارو درمانی میتوان میل جنسی فرد را کاهش داد و روان درمانی میتواند مشکلات روحی فرد، از جمله اضطراب و افسردگی را درمان کند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره تلفنی جنسی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مسائل جنسی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی جنسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
:: برچسبها:
اعتیاد به پورنوگرافی ,
:: بازدید از این مطلب : 250
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0